Careers with FinVector

FinVectorin urapolku merkitykselliseen työhön

Kuopiolaisen FinVectorin 180 osaajaa kehittävät ja valmistavat geeniterapiaan pohjautuvia syöpälääkkeitä. Yrityksen omistaa sveitsiläinen Fredrik Paulsen -säätiö, jonka omistukseen kuuluu myös perinteisiä lääkkeitä valmistava lääkejätti.

Päätuotteenamme kehitämme lääkettä virtsarakon syöpään koko maailman tarpeisiin. Vakaa omistajapohjamme takaa, että olemme jatkossakin geeni- ja soluterapeuttisia lääkkeitä valmistavien yritysten kansainvälistä kärkeä”, FinVectorin henkilöstöjohtaja Johanna Pirinen kertoo.

FinVectorin osaaminen rakentuu eri ammattiryhmien asiantuntijuuden varaan. Tukipylväänä on laboratorioalan ja luonnontieteiden asiantuntijoita sekä insinöörejä. Heidän kaikkien työtä ohjaa yhteinen päämäärä.

Tämä työ on todella monipuolista, vaikka työskentelemmekin säännellyissä puhdastiloissa ja teemme suurta keskittymistä vaativia tehtäviä. Työ on hyvin suunniteltua, sillä meillä on selkeä tavoite joka motivoi meitä kaikkia. Teemme työtä, jonka avulla pelastetaan ihmishenkiä”, FinVectorin tekninen työntekijä Jenni Ronkainen kiteyttää.

Ihmiset ensin

FinVectorin motto on “ihmiset ensin”. Se tarkoittaa potilasturvallisuuden varmistamista kaikissa tuotannon vaiheissa. Työ noudatetaan ja prosesseja seurataan tarkasti – yksinkertaisesti tehdään laadukasta työtä. Mutta FinVector haluaa myös pitää huolta henkilökunnastaan ja tarjota selkeän polun omalla uralla etenemiselle.

Tiimihengen merkitystä ei voi kylliksi korostaa. Käsittelemme erittäin arvokkaita materiaaleja ja pienetkin virheet voivat tulla hyvin kalliiksi. Silloin on tärkeää, että puramme tapahtuneen yhdessä ja mietimme miten pystymme välttymään virheiltä jatkossa. Stressiä on, mutta se jaetaan myötämielisen työporukan kanssa”, Jenni Ronkainen sanoo.

Samalla tavalla kuin FinVector kehittää liiketoimintaansa edistää se myös työntekijöidensä osaamista. Käytössä on itse rakennettu urapolkumalli. Sen tuo työntekijöille näkyväksi mihin suuntaan ja miten omaa osaamistaan voi kehittää talon sisällä. Polku kertoo myös miten kehittyminen vaikuttaa palkkaan.

Tavoitteemme on kasvattaa moniosaajia mahdollisimman monesta. Kaikkien ei tietenkään tarvitse kehittyä tekemään vaativampia tehtäviä, mutta urapolkumme mahdollistaa itsensä haastamisen ja sitä kautta myös urakehityksen. Teknisestä työntekijästä kehittyy valmistusteknikoksi ja voi edetä vaikka tiiminvetäjäksi”, Johanna Pirinen kuvailee.

Urakehitys tapahtuu portaittain koulutuksen ja käytännön harjoittelun kautta. Kouluttajina ovat pidempään työssä olleet ja urapolullaan edenneet henkilöt. Urapolkuajattelu kannustaa kehittämään itseä oma-aloitteisesti monin eri tavoin.

Saan onnistumisen tunteita päästessäni kouluttamaan ja opettamaan uusia työntekijöitä. On motivoivaa päästä välittämään itselleni kertynyttä osaamista. Silloin näen kuinka paljon olen itsekin kehittynyt. Ja kehitys näkyy myös palkassa. En usko, että missään muussa vastaavanlaisessa työpaikassa on näin hyvä palkka”, Jenni Ronkainen pohtii.

Tarmokkaan innokkaita työkavereita haussa vaikka pitkän matkan takaa

FinVectorin rekrytointitarve johtuu siitä että yrityksellä menee hyvin. Talossa olevat hyvät ja motivoituneet ihmiset edesauttavat menestystä.

Vaikka meillä on usein kiire ja paljon tekemistä, pysähdymme aina auttamaan työkaveria. Yhdessähän näitä töitä tehdään. Tähän porukkaan soljahtavat parhaiten sellaiset henkilöt, jotka ovat oma-aloitteisia, rehellisen kiinnostuneita alasta, uskaltavat tehdä töitä ja kysyä myös apua. Tarkkuus on myös tärkeä asia”, Jenni Ronkainen listaa.

FinVectorille on tultu töihin ympäri Suomea ja ulkomailta. FinVector tarjoaa poikkeuksellisen ja Suomessa erittäin harvinaisen mahdollisuuden päästä oppimaan ja kehittymään alan huippuosaajaksi.

Minäkin olen tullut tänne Kuusamosta Tampereen kautta. Olen ajatellut työskennellä täällä eläkeikään asti. Sitä ennen käyn välillä suorittamassa asepalveluksen ja palaan sitten takaisin jatkamaan hommia. Täällä joustetaan ja tuetaan jos haluaa tehdä jotain erikoisempaa. Toimitusjohtajakin tuli tsemppaamaan minua armeijan suhteen”, Ronkainen iloitsee.

 

 

Lue lisää Jenni Ronkaisen kokemuksista FinVectorin palveluksessa.

 

Any specific vacancies we have will be shown below.

If there are no current vacancies we still may be recruiting, so if you wish to be part of the FinVector team please fill in the Open Application.

Current vacancies

Ostaja / Purchaser

Hakuaika tehtävään päättyy 30.10.2019. Hakemukseen alla löytyvästä osoitteessa. Please apply by 30 October at the latest. Use the link below to apply: https://www.sympahr.net/public/pq.aspx?17a9b602&lang=fi-FI